Lesbos Griekenland 2017 deel 2

Lesbos Griekenland 2017 vervolg

 

 

Na het klooster bezoek gaan we weer richting kust, er duiken weer onverharde wegen op als we het bord beach gaan volgen. De auto gaat door alle stof er toch wel erg onfris er uit zien.

 

Naar het strand

Naar het strand

 

 

In het binnenland blijft het woestijnachtig

In het binnenland blijft het woestijnachtig

 

 

 

Schapen schuurtje

Schapen schuurtje

 

 

 

Het binnen komen van Gavathas

Woeste golven aan de kust bij Gavathas

 

 

Gavathas is een piep klein vissersdorpje zeg maar gehucht . In de haven is een visser bezig met netten boeten en voor de rest serene rust. De visser begroet ons vriendelijk en kijkt met een blik van wat komen jullie hier bekijken, zorgvuldig maak ik de foto’s zonder de visser en het lijkt dat hij dat kan waarderen.

 

 

Gavathas haven

Gavathas haven

 

 

 

Haven van Gavathas

Haven van Gavathas

 

 

 

Vergane glorie

Vergane glorie

 

Wat opvalt is dat buiten de toeristische plekjes het heel rustig en authentiek is, menig maal worden we gegroet met een knikje maar ook wuiven komt voor. Ik bedenk wanneer ik voor het laatst wild vreemde buitenlandse gasten gegroet heb en kom tot de conclusie dat Grieken heel aardige lieve mensen zijn met respect voor mensen die hun leefgebied bezoeken.

 

 

Meeuwen rond een vissersboot

Meeuwen rond een vissersboot

 

Op de kaart van de buuf stond hier ook een vogelgebied aangegeven maar die kunnen we niet vinden, we gaan een ruig paadje op dat natuurlijk onverhard is. Hier is het contrast heel grootde ruige woestijn ontmoet een prachtig mooie blauwe zee.

 

 

Baai bij Lapsarna Lesbos Greece

Baai bij Lapsarna Lesbos Greece

 

 

 

Kuifleeuwerik op de steen

Kuifleeuwerik op de steen

 

Rob begroet de kuifleeuwerik met “die uitslover wil weer op de foto” maar we zijn maar wat blij met het redelijk tam aandoende vogeltje. Altijd een liedje klaar en een talent acteur voor de camera.

 

 

 

Klauwier op het hek

Klauwier op het hek

 

Bij de klauwier moet ik fluiten om oogcontact te krijgen en dat lukt wonder wel, ook de boomklever en de fluiter spotten we maar echt mooie plaatjes levert dat niet op.

 

 

Vallei bij Gavathas Lesbos Greece

Vallei bij Gavathas Lesbos Greece

 

Bij dit stukje Lesbos ben ik waarschijnlijk mijn hartje verloren aan Lesvos, de groetende mensen, het haventje met de visser en de stilte met niets anders dan de wind en het ruisen van de golven en het blauw…. het zonnetje.

Door de bergen gaan we richting Skala Kallonis en op de laatste afdaling krijgen we een prachtig uitzicht over de gehele streek van Kalloni.

 

Uitzicht over Kalloni baai

Uitzicht over Kalloni baai

 

 

Op bovenstaand plaatje is rechts langs de kust Skala Kallonis, links van het midden Kalloni met daar boven de zoutwinning en aan de kust de hoge bergen zout. Rechts buiten het plaatje is Kaloni village niet zichtbaar. Tijdens de verdere steile afdaling komen we een kapelletje tegen en de chauffeur van dienst slaat na een haarspeldbocht behendig de afslag op.

 

 

Kapelletje tijdens de afdaling

Kapelletje tijdens de afdaling

 

 

 

Bord bij kapelletje

Bord bij kapelletje

 

Voor mensen die Grieks kunnen lezen maar het ook begrijpen zet ik het bord er even bij. Ik denk iets met vechten, het uitzicht is geweldig en met een rondje lopen stuiten we op een beroemd klooster.

 

 

Moni Limonos monastery

Moni Limonos monastery

 

Het klooster gaan we een andere keer bezoeken want tijd, trek in eten en volle zon zijn argumenten om het nu over te slaan, wel is te zien dat er vele van die kleine kapelletjes her en der staan.

 

Roeiende vissersman

Roeiende visserman op weg naar de haven van Skala Kallonis

 

Voordat we ons zwembad in duiken voor een sloom baantje schoolslag rijden we nog even langs “onze haven”, niet dat het de kortste weg is maar gewoon even kijken. De dag eindigt zoals hij begonnen is, op het terras van de taverne met koele drankjes, heerlijk eten en kletsend over de belevenissen van de dag.

 

Rondje richting Polichnitou, Ampeliko en Keramia.

 

Normaal bij onze vogel tochtjes speelt het vroege opstaan een belangrijke rol. Verplaatsen kan in het donker en met het eerste licht worden de plaatjes vele malen beter. Dit alles slaan we hier iedere dag over om rond kwart over 8 bij Aphrodite in de taverne aan te schuiven voor het ontbijt buffet.

 

 

 

Er komt meer………….

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *