De kust van Frankrijk

De kust van Frankrijk is zo lang en divers dat het altijd wel een mooi plaatje moet opleveren als je in een streek de kust gaat volgen. Een mooie weersverwachting uitgezocht om niet alle foto’s vol zon te schieten en op tijd beginnen.

 

Moet mooie woning zijn aan de kust van Frankrijk

Dit moet een mooie woning zijn.

 

Leven als God in Frankrijk, het hoeft niet groot niet wijds maar zoals hierboven zou het kunnen. Het lijkt mij een prachtig huis om te hebben maar het paadje ernaar toe zou ik veranderen.

 

 

De kust van Frankrijk

First light strikes.

 

Het is moeilijk je hoofd erbij te houden, het licht is perfect, de kleuren prikkelen je zintuigen alles lijkt perfect maar tussen de honderden vogels die je hoort zingen schreeuwt er een om aandacht. Zoekend dwaal ik richting het geluid en op een paaltje bij de rand van het strand is het raak. Hebbes !!

 

 

Yellowhammer - Geelgors

Yellowhammer – Geelgors

 

*In mijn enthousiasme over het zingen van bovenstaand vogeltje ben ik er te onrechte van uitgegaan dat het een Europese kanarie zou zijn. Gelukkig mailde A. Greuter met de terechtwijzing dat het een geelgors betrof. Hartelijk dank voor deze correctie!!      Joke

 

Prachtig moment, de camera klikt, de artiest doet nog meer zijn best om indruk te maken zo lijkt het. Tijdens de opnames verwisseld hij ook van paaltje, om het maar mooier te laten lijken denk ik. Ik kan hem makkelijk benaderen.

 

Yellowhammer - Geelgors

Yellowhammer – Geelgors

 

Het moest er een keer van komen, deze vogel stoort zich nergens aan en heeft alleen aandacht voor zijn lied en de gevolgen die hij hoopt te bereiken. Ik druk op filmen, hier komt het eerste filmpje van deze artiest.

 

Zet je geluid maar voluit en ik hoop echt dat je zijn liedje goed kan horen. Het is geen avond vullende speelfilm maar het begin is er.

Fort Mahon d' Ambleteuse

Fort Mahon d’Ambleteuse

D’Ambleteuse met Fort Mahon

Fort Mahon in het plaatsje  d’Ambleteuse ontdekken we bij toeval. De kust ligt bezaait met witte schuim die het plaatje eigenzinnig inkleurt. Het licht is geweldig, de felle zon kan ik nu wel missen met al dat wit op het strand. Het fort stamt uit 1680 en werd ontworpen door Seigneur de Vauban en dat mannetje was weer zeer actief in 1672 (Rampjaar) toen de Fransen de Republiek der Zeven Verenigden Nederlanden binnen vielen. enz       ISO 64  F 16   1/30  op 24 mm

 

Fort d' Ambleteuse

Fort d’Ambleteuse

 

Zo ziet het er al veel vriendelijker uit , links op de voorgrond een riviertje wat in de zee uitmond.

 

Fort d' Ambleteuse

Fort d’Ambleteuse.

 

Ach en soms in het wel heel makkelijk, je draait je 180 graden en klikt verder.

 

Foam at the french coast

Foam at the french coast.

 

Grappige foto geworden met dat witte schuim.

 

 

View at the deserted beach

View at the deserted beach.

 

Over een maand zal het vol liggen met badgasten die fel gekeurde parasols en andere strandspullen meenemen maar nu is er rust.

 

Huis in Ambleteuse

Huis in Ambleteuse

 

Een prachtig huis, een verfje hier en daar en het is weer toppie. Helemaal rechts boven dat balkon, daar zit je goed hoor.

 

 

 

Groen spul

Groen spul

 

De kijkers vraag van deze blog : wat is dit voor spul? Hit hier ergens onderaan de reageer knop en doe mee.

Het is wel een prachtige kleur groen.

 

De kust van Frankrijk

Clouds and sea

 

Gekleurde natuur

Gekleurde natuur

Als het zonnetje door komt krijg je andere foto’s. Deze is een tikkie aangezet voor het kleur effect.  ISO 64   F 11  1/40  op 70 mm.

 

Vergezicht Frankrijk

Vergezicht Frankrijk

 

Nog een keer achterom kijken op Cap Blanc-Nez op dit prachtige gebied. De kust van Frankrijk is en blijft mooi om te fotograferen.

Bekijk ook mijn blog: Fécamp in France

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *