Een leuke fotolocatie

Als je echt niet meer weet wat of waar je wilt fotograferen is de tweede Maasvlakte misschien een goede fotolocatie. Dit relatief nieuwe gebied heeft een verscheidenheid aan mogelijkheden.

de Maasvlakte

de Maasvlakte

Geweldige zeegezichten met mooie duinen en prachtige vogels.

 

Kneu

Kneu

 

Altijd een leuk plaatje als de kneu verschijnt. Bij de windmolens langs de Slag maasmond is het een mooie plek om de kneu te spotten. Als je daar toch bent kun je de schepen die naar Rotterdam gaan mooi op de plaat zetten.

Scheepje hobbelt de Rotterdamse haven in

Scheepje hobbelt de Rotterdamse haven in.

 

Maar ook grote zeeschepen komen vlak langs de lens.

Chinees schip

Chinees schip.

 

Het loodsbootje komt langszij om de loods aan boord te brengen.

Kitesurfen

Kitesurfen

 

Nog meer rare vogels zijn er te zien op de Maasvlakte.

Als vogels

Als vogels

 

Op de Noordzeeboulevard voor de slufter zijn het gehele jaar kite surfers hun kunsten aan het vertonen. Je hebt van bovenaf een prachtig uitzicht op de kapriolen.

Voormalig Pieter Schelte

Voormalig Pieter Schelte

In de haven van de Maasvlakte is ook van alles te doen en te zien. Rechts het grootste hefschip ter wereld, de Pioneering Spirit. Het moest een nieuwe naam nadat er brede kritiek was ontstaan op het feit dat het schip vernoemd was naar Pieter Schelte Heerema.

Stoer vogeltje met kuif

Stoer vogeltje met kuif

 

Op de weg langs het Oostvoornsemeer (op de paralelweg)  zijn prachtige plekjes om vogels te spotten. Helemaal aan het begin is het ‘putter hoekje’ daar heb ik vele malen de putter gezien.

Clouds sand and water

Clouds sand and water

Het nieuw aangewonnen land wordt vooral gebruikt voor havendoeleinden maar daar omheen kan je de bruine kiekendief, kneu , Putter, diverse meeuw soorten, torenvalk en vele anderen bewonderen. De vogelkijkhut Westplaat – Lyondellhut bij de slufter is een klein beetje nutteloos maar je kan uit de wind zitten.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *