Fécamp in France.

Fécamp in Frankrijk.

Het stadje ligt 40 km ten noorden van Lehavre en 540 km van Utrecht. Fécamp in Frankrijk is bekend om de krijtrotsen, Benedictine paleis en de prachtige huizen.

Witte rotsen in Fécamp in Frankrijk

White cliffs at Fécamp at night

Bovenstaande foto genomen vanaf de pier.  ISO 64   F 11 en 30 sec belichting om 23.19 uur. Het licht op de krijtrots komt van 6 grote schijnwerpers die de sfeer in Fécamp als het donker is verhogen. Het rode licht rechts voor wordt afgegeven door de straatverlichting.

Beach at Les Grandes Dalles in France

View at the beach at Les Grandes Dalles

Les Grand dalles ligt noordelijker van Fécamp. Het zachte licht komt van het wolkendek met door brekende zon.

Poppy in the corn

Poppy in the corn

Klaprozen in het koren. Zo vroeg in juni is het een overdaad aan bloemen langs de wegen.

Lady in red

Lady in red

 

De lady in red. Een snapshot over mijn schouder in het loopje. Bij 28 graden in de volle zon met zo een outfit geeft reden tot nadenken. Mocht het een bekende dame zijn meld het dan op de contactpagina.

 

Baai van Fécamp in Frankrijk

Baai van Fécamp

 

Handig een hoge rots zoals op de begin foto van deze blog, je klimt er op en het uitzicht is wonderschoon. De baai waar aan Fécamp ligt en onderin de ingang van de haven. Ver naar boven is het volgende kust plaatsje te zien Yport. Op het verste puntje ligt het toeristische Étretat met de hele bekende rotsen pilaren waarvan later meer.

 

Fécamp haven

Fécamp habour

 

Het haven gedeelte van Fécamp. Rechts een stuk van de houten stijger die door loopt naar het havenhoofd. De hoogte verschillen tussen eb en vloed zijn hier enorm. In het boven hoekje wordt er water uit de rivier La Vamont gespuid.

 

New house in style

New house in style

Ook nieuwe huizen worden met zorg en gevoel gebouwd, uitstraling heeft het pandje in ieder geval. Het is een grandioos ontwerp.

Palace Bénédictine Fécamp Normandie

Palace Bénédictine Fécamp Normandie

Het merkwaardigste paleis wat ik ooit zag. Het schitterende gebouw is gebouwd ter eren van een likeur genaamd Bénédictine. De likeur ontstaat rond het jaar 1510 als een Venetiaanse monnik en alchemist Dom Bernardo Vincelli van de Abdij van Fécamp, uit 27 kruiden en planten een elixer creëert.

Palace Bénédictine Fécamp Normandie

Palace Bénédictine Fécamp Normandie

Tijdens de Franse Revolutie was het recept bijna verloren geraakt. In 1791 kocht een notabel uit Fécamp een 16e-eeuws manuscript met het recept voor het elixer.

Recipes book

Recipes book

Het manuscript kwam in zijn bibliotheek terecht, waar Alexandre le Grand (een ver familielid) in 1863 het recept bij toeval terugvond. Het lukte hem om het recept te ontcijferen en de likeur opnieuw te maken. Hij moderniseerde het recept en noemde het Bénédictine.

Dom Bernardo Vincelli

Dom Bernardo Vincelli

De monnik en alchemist Dom Bernardo Vincelli op een raam in het paleis vereeuwigd. Opmerkelijk is dat hij in het jaar 1510 al beschikte over saffraan, koriander en kaneel.

Room in the palace Frece in Frankrijk

Room in the palace

In 1882 besloot Alexandre le Grand een bijzonder pand te laten bouwen om de distilleerderij in te huisvesten; een museumpaleis. Op deze bijzondere plaats wordt de alcoholische drank nog steeds gemaakt. Het paleismuseum staat aan de voet van de rotsen in Fécamp en kijkt uit over Het Kanaal. Alexandre le Grand wilde dat het gebouw een gecombineerde functie kreeg, als museum en als distilleerderij. Als museum herbergt het een grote collectie kunst uit de 14e, 15e en 16e eeuw en regelmatig zijn er tentoonstellingen van moderne kunst

Palace Bénédictine Fécamp Normandi

Palace Bénédictine Fécamp Normandi

Het paleis, ontworpen door de architect Camille Albert, werd voor het eerst in gebruik genomen in 1888. Vier jaar later werd het door brand verwoest en onmiddellijk daarna herbouwd in zijn huidige vorm, een mengsel van gotische- en renaissancekunst.

Fécamp Frankrijk haven bij nacht

Fécamp Habour

De avond opname van Fécamp haven ISO 64 F/16 30sec op 62 mm

Foto Fécamp haven in Frankrijk

Entrance Fécamp habour

Entrance Fécamp habour

Entrance Fécamp habour

 

Om de krijtrotsen of paleis Benedictine en de omgeving hier te fotograferen is Fécamp in Frankrijk een mooi stadje om te verblijven. Ook bij slechter weer is voldoende te beleven en te bekijken.

Bekijk ook mijn andere blog: De kust van Frankrijk