Heel Noorwegen met de camper

.

.

Het vertrek

.

 …………. dat is ons plan voor juni 2016, startend in het zuiden van Noorwegen en dan doorrijden tot Noorwegen ophoud maar onderweg wel mooie dingen bekijken. De camper huren we bij Kroon Campers & Caravans BV in Winterswijk. (een net verhuurbedrijf maar let op ze hebben dingetjes) 

.

Burstner camper

de super de luxe Burstner camper

.

 Op 28 mei vertrekken we voor het “rondje Noorwegen”. In Winterswijk wacht ons een bijna nieuwe camper met een Duits kenteken, de camper is heerlijk luxe en Kroon heeft alles goed geregeld.

Alle spulletjes krijgen een plekje en bij de plaatselijke super gaat de koel- en vrieskast helemaal vol en dan is het vertrek richting Hirtshals Denemarken.

.

elbetunnel

Elbetunnel in Hamburg

.

Hamburg…….. we gaan lekker, om rond 13.00 uur vertrokken uit Winterswijk en met een rustig gangetje wennend aan de camper naderen we rond 20.00 uur  de grens van Denemarken en het lijkt erop dat ze ons opstaan te wachten.

.

Grens Denemarken

De open grens van Denemarken

.

Een roadblock op de snelweg maar we hebben het eten onderweg betaald en ook de brandstof is afgerekend dus ……….met een slakkengang komen we zonder stoppen Denemarken binnen.

Na een pittig ritje in het duister bereiken we Hirsthals rond 1 uur in de nacht. We vinden een plekje vlakbij de haven waar de boten naar Noorwegen vertrekken, we hebben 900 km gereden en gaan morgen een boottochtje doen.

.

In de rij voor de veerboot

In de rij voor de veerboot naar Noorwegen

.

Na een ontbijtje en een opfris beurt buiten in het zonnetje lopend merken we dat er wel heel veel auto’s en campers richting de veerboot rijden.

Onze planning is vanmiddag af te varen richting Kristiansand maar de voorbij stuivende auto’s maken ons nerveus en we besluiten om te gaan. Na kaartjes gekocht te hebben zoeken we snel op waar we aan land gaan in Noorwegen. Langesund……………ook goed, vanuit Langesund heel Noorwegen door.

.

fjordline naar Noorwegen

Fjordline veerboot naar Langesund  Noorwegen

.

Rond 9 uur vaart de veerboot de haven uit richting ons nieuwe avontuur.

.

Hirtshals haven Denemarken

Afscheid van Hirtshals haven Denemarken

.

Buiten staat er een aardig briesje en binnen…..binnen is er lichte paniek.

.

Brandalarm

Na het brandalarm verschijnen vele bemanningsleden in hesjes

.

Na enkele minuten was het ons duidelijk dat het een oefening betrof maar je schrikt toch als je een machinekamer brand hoort omroepen in het Engels. Rond 13.30 uur lopen we Langesund binnen, het weer is druilerig en bedompt. 

.

Langesund

Langesund

.

Visserbootje

Vissersbootje

.

Aan de kant kleintje, het zijn toch grappige vissersbootjes die de Noren hebben, let ook op het kleine baby zeiltje achterop.

.

Maar dit is wel Noorwegen

Maar dit is wel Noorwegen

.

Van binnen heb ik de kriebels, dit is de start van ons  “Heel Noorwegen met de camper ” avontuur.

.

Aankomst in Langesund Norway

Aankomst in Langesund Norway

.

 

Hier onder het vervolg van Heel Noorwegen met de camper

.

Låtefossen Odda Norway

Op weg naar Eidford Noorwegen

 

Hemsedal rivier

Naar vogeleiland Runde

Oude pier Runde Noorwegen

Verblijf op vogeleiland Runde

home

This article has 2 comments

 1. Gijs en Bep Leusink

  Prachtige foto’s Joke en Rob , en ook weer een mooie reis gehad zie ik wel , veel ook voor ons bekende plekjes gezien , en als ik dat dan zie wil ik zo weer in de camper stappen en er naartoe , maar moeten wachten toto volgend jaar juni , i.i.g genoten van jullie verhaal en reis ..

  • Joke Benschop

   Hoi Bep en Gijs,

   Altijd leuk als er een bekende een berichtje achter laat en daar voor dank. Jullie zijn zulke doorgewinterde Norway gangers dat het moeilijk wordt om met nieuwe plekjes te komen waar jullie nog niet geweest zijn maar……ik ga het proberen.
   In deze verhalen reeks “Heel Noorwegen” komen die plekjes echt langs dus blijf meelezen.
   En het mooie van thuis komen van een reis naar het Noorden is dat je weer kunt gaan plannen aan de volgende reis……

   Groetjes Joke